Meny

Siktet mann rettet våpen mot Nokas-ansatt

En 24-årig mann med to skytevåpen ble onsdag pågrepet ved Nokas' anlegg for pengehåndtering på Forus ved Stavanger. Foto: Jon Ingemundsen / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle mannen som onsdag ble pågrepet med våpen utenfor Nokas' anlegg i Stavanger, jobbet tidligere i selskapet.

Rogalands Avis får bekreftet at mannen måtte forlate jobben i februar.

– Vi er kjent med at 24-åringen er tidligere ansatt ved Nokas. Hvilket ansettelsesforhold det har vært snakk om, vet vi ikke med nøyaktighet, sier politiadvokat Stian Eskeland i Rogaland politidistrikt til avisen.

Eskeland kjenner ikke til om det tidligere arbeidsforholdet var en av årsakene til at han tok med seg våpen til sin tidligere arbeidsplass.

Politiet håper torsdag å få avhørt 24-åringen.

– Mannen ble forsøkt avhørt onsdag kveld, men det lot seg ikke gjøre på grunn av hans psykiske helsetilstand, sier Eskeland til NTB.

Rettet våpen mot ansatt

Mannen er siktet for trusler mot en person ved Nokas, og Eskeland sier til TV 2 at 24-åringen rettet våpenet mot en bestemt person og truet vedkommende.

– I siktelsen ligger at han har rettet våpen mot en bestemt person og truet personen, opplyser Eskeland.

24-åringen ble onsdag sendt til tvungen psykiatrisk observasjon ved Stavanger universitetssjukehus. Eskeland forteller at det vil bli gjort forsøk på å avhøre mannen torsdag, men det kan bare skje dersom helsetilstanden hans tillater det.

Les også: 24-åring pågrepet med skytevåpen ved Nokas-bygget i Stavanger

Vil avdekke motiv

– Avhør av siktede har høy prioritet, blant annet for å avdekke motivet for handlingen sier politiadvokaten.

Den 24 år gamle mannen er norsk statsborger, hjemmehørende i Rogaland og ikke kjent for politiet fra tidligere.

Politiet rykket ved 8-tiden onsdag ut etter at mannen, utstyrt med et militært AG-3-gevær og en gasspistol, troppet opp utenfor Nokas' anlegg for pengehåndtering på Forus ved Stavanger.

Mannen hevdet han skulle overrekke en gave til en ansatt ved Nokas.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus