Meny

22 pågrepet i narkoaksjon i Oslo

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon, her under en tidligere pressekonferanse, sier det er en prioritert oppgave å slå ned på åpenlys omsetning av narkotika i byen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22 personer er pågrepet i en narkotikaaksjon i Oslo. Dermed har politiet pågrepet rundt 40 personer i slike aksjoner de siste månedene.

De pågrepne i torsdagens aksjon er 17 menn og 5 kvinner, og alderen spenner fra 17 til 65 år opplyser politiet torsdag ettermiddag. De 22 ble tatt på forskjellige adresser på Tøyen, Kampen og Ensjø.

Pågripelsene var en oppfølging av den store aksjonen 30. september i år, opplyser Oslo politidistrikt.

Begge aksjonene rettet seg mot narkotikasalg i sentrumsnære deler av Oslo øst.

– Langvarig innsats

For Grønland politistasjon er dette en langsiktig innsats. Målet er å bidra til et trygt og godt bomiljø. Vi vet at det betyr mye for dem som bor og oppholder seg her, sier politistasjonssjef Kåre Stølen i en pressemelding.

– Oslo politidistrikt har som prioritert oppgave å slå ned på åpenlys omsetning av narkotika i byen vår. Dette er et problem som skaper mye utrygghet for beboere i dette området, og i dag har vi gjennomført en koordinert politiaksjon rettet mot en rekke personer og adresser som vi mener kan knyttes til omsetning av hovedsakelig hasj, forteller stasjonssjefen.

Sivilt politi

Ifølge Dagbladet deltok rundt 60 sivilkledde politifolk i torsdagens aksjon. Politiet skal denne gangen ha gått etter «løpeguttene» i nettverket, med mål å slå ut hele kjeden fra leverandør til kjøper.

– Narkosalget har skjedd hver eneste dag i mange timer. Vi kjenner til at selgere har hatt fra klokka 10 til 03 som arbeidstid. Selgere har fått betalt i både kontanter og stoff, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil til avisen.

Etter aksjonen i september utferdiget politiet mellom 50 og 100 bekymringsmeldinger til barnevernet med bakgrunn i det som ble avdekket.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus