Meny

Dette har skjedd natt til torsdag

En storjury i New York har besluttet at politimannen Daniel Pantaleo slipper tiltale, etter at han tok nakkegrep og drepte seksbarnsfaren Eric Garner under en pågripelse i juli. Det har ført til store demonstrasjoner i USA. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De viktigste hendelsen og nyhetene fra de siste timene innenriks og utenriks.

I Norge:

Kontrollkomiteen krever svar om asylbarn fra Anundsen

Torsdag starter prosessen som kan ende med at justisminister Anders Anundsen (Frp) blir kalt inn på teppet til Stortingets vaktbikkje, kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Forbrukerne får regningen for dyrere kylling

Innen to år ønsker Nortura å sile ut all bruk av det omstridte fôrtilsetningsstoffet Narasin. I fremtiden ønsker matprodusenten å erstatte narasin med en dyrere vaksine. Det vil trolig gå ut over forbrukernes lommebok.

PST-undersøkelse: 16 politikere voldsutsatte

16 statsråder og stortingspolitikere sier at de har blitt fysisk angrepet eller at noen har forsøkt å gjøre det. 70 prosent av de 112 politikerne som svarte på undersøkelsen, forteller at de har mottatt uønskede og plagsomme brev.

NHO vil heve AFP-grensen

Aldersgrensen for avtalefestet pensjon (AFP) kan bli satt opp fra 62 år, tror NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

I verden:

Protester etter nok et politidrap i USA

Amerikanske myndighetene vil granske om det er riktig at den hvite politimannen som tok nakkegrep og drepte en ubevæpnet svart 43-åring i New York, skal slippe tiltale.

Assad: Flyangrep mot IS er ikke nok

Flyangrepene mot Den islamske staten (IS) har hatt liten effekt, sier Syrias president Bashar al-Assad. Han mener bakkestyrker må til.

Ny rapport slår fast at SDs velgere er «ekstremt intolerante»

Sverigedemokraternas velgere er mer fremmedfiendtlige og intolerante enn de øvrige partienes velgere, viser en ny forskningsrapport.

Tysk dokumentar: – Systematisk doping i russisk idrett

En tysk TV-dokumentar hevder russisk idrett er gjennomsyret av dopingmisbruk. Generaldirektør David Howman i Verdens Antidopingbyrå (WADA) beskriver påstandene i dokumentaren som «sjokkerende».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus