Meny

Her venter Costa Concordia-kapteinen ved livbåten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En video viser at kaptein Francesco Schettino løy om hvordan han havnet i livbåten under cruiseskip-ulykken for to år siden.

Ulykken som skjedde 13. januar 2012, kostet 32 mennesker livet. I den pågående rettssaken mot den 54 år gamle kapteinen sa han onsdag at dødstallet kunne vært høyere.

Schettino ble utspurt om hvorfor han nølte med å utløse cruiseskipets alarm, etter at det hadde truffet havbunnen nær øya Giglio i Middelhavet. Kapteinen svarte da at flere liv kunne gått tapt på grunn av panikk blant de 4.229 passasjerene.

– Jeg ville få skipet så nær land som mulig. Slik som det ristet, ville folk hoppet i vannet om jeg utløste alarmen, påsto kapteinen.

Les også: Costa Concordia-kaptein: - En idiotisk tabbe

Costa Concordia traff havbunnen klokka 21.45 fredag 13. januar i 2012. Først klokka 22.54 ble det gitt ordre om å evakuere skipet. Kapteinen påstår at han hadde full kontroll.

I retten kom det også fram at kapteinen frivillig forlot skipet. Han har tidligere påstått at han snublet ned i en livbåt, men videobilder onsdag viste kapteinen ventende ved en livbåt.

Aktor i saken har tidligere sagt at de går etter kapteinen fordi han forlot skipet én og en halv time etter at alarmen ble utløst. På det tidspunktet var flere hundre passasjerer og mannskap fortsatt om bord. Kaptein Schettino er tiltalt for uaktsomt drap og risikerer 20 års fengsel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus