Meny

Elleve brevduer stanset på grensen

Bildet viser én av elleve brevduer som kurret da tollerne på Svinesund torsdag åpnet bakdøren på en bulgarsk registrert varebil. Av andre ting som befant seg i bilen, kan nevnes 153 kilo kjøttvarer, 248 liter øl, 8,5 liter vin og 4,5 liter brennevin. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elleve brevduer ble funnet i en varebil som ble stoppet av tollerne på Svinesund i forrige uke.

Tollerne stanset den bulgarsk-registrerte varebilen torsdag i forrige uke. I bilen satt to rumenere – og elleve brevduer.

Den rumenske passasjeren (37) forklarte tollerne at brevduene skulle til Ålesund. Ringmerkingen viste at duene var utenlandske. De ble overlevert til Mattilsynet etter tollkontrollen og senere avlivet, melder tollvesenet på sine nettsider.

– Veldig sjelden, sier pressevakt Thore Simenstad i Toll- og avgiftsdirektoratet til NTB på spørsmål om det er ofte brevduer blir stanset på grensen.

Les også: Derfor forter brevduen seg hjem

– Det kan ikke jeg huske i min tid i tollvesenet. Oftest er det hunder, katter og reptiler, sier Simenstad.

I bilen fant tollerne også 153 kilo kjøttvarer, 248 liter øl, 8,5 liter vin og 4,5 liter brennevin. Unndratte avgifter til statskassen beløper seg til 30.400 kroner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus