Meny

Utvidet varetektsfengsling i Veronica-saken

22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet innerst i Barsnesfjorden i Sogndal 14 november. Funnstedet er ikke langt fra hjemmet til den savnede. Foto: Terje Eggum / Sogn Avis / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

44-åringen som er siket for falsk forklaring i Veronica-saken, blir sittende varetektsfengslet til julaften.

Gulating lagmannsrett avgjorde onsdag at den siktede mannen skal holdes fengslet til 24. desember. Mannen er under brev- og besøksforbud, skriver Dagbladet. 44-åringen er siktet for falsk forklaring, samt brudd på narkotikalovgivningen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for å ha avgitt falsk forklaring, men erkjenner i det vesentlige straffskyld for cannabisforholdet i siktelsen, sier Staff til avisen.

I lagmannsrettens avgjørelse kommer det fram at politiet mener siktede har «forklart seg uriktig om sine og avdødes bevegelser.

Det han har forklart om dette, stemmer ikke med de trafikkdata som politiet har innhentet», skriver Bergens Tidende.

Les også: Veronica-saken: Kripos tilbake i Sogndal

44-åringen ble først ilagt ti dagers varetekt. Politiet ba om fire uker, og anket fengslingen til Gulating lagmannsrett, som har avgjort at varetektsfengslingen utvides fra 7. til 24. desember.

Både politiet og mannens forsvarer poengterer at mannen ikke er siktet for å ha noe med Stegegjerdets forsvinning eller dødsfall å gjøre. I den saken har han hele tiden hatt – og har fortsatt – status som vitne.

Politiet har hittil ikke sagt noe om dødsårsaken etter at 22-åringen ble funnet, men betegner saken fortsatt som et mistenkelig dødsfall.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus