Meny

14 års fengsel for drap i Trondheim

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva den 21. januar i år etter å ha vært savnet siden 16. januar. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 48 år gammel mann er dømt til 14 års fengsel for drapet på den jevnaldrende Vibeche Sofie Falck Danielsen i Trondheim i januar i år.

I tillegg er mannen i Sør-Trøndelag tingrett dømt for likskjending. Han må også betale til sammen 800.000 kroner i oppreisningserstatning til den dreptes samboer, mor, sønn og datter, skriver Adresseavisen.

Kvinnen ble 21. januar i år funnet død i Nidelva etter å ha vært savnet siden 16. januar. Politiet fant samme dag blodspor i leiligheten der hun sist ble observert.

Den 48-årige mannen møtte i retten tiltalt for å ha hogget og stukket i hjel kvinnen med det som trolig var en øks. Hun døde av forblødning.

Les også: Aktor vil ha 14 års fengsel for drapstiltalt i Trondheim

Ifølge dommen fraktet han den døde kvinnen fra åstedet i Kjøpmannsgata til området Marinen ved Nidelva i en elektrisk rullestol sammen med sin samboer (35). Samboeren ble også siktet for drap, men saken mot henne ble henlagt.

Dommen er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Bjørn Kristian Soknes. 48-åringen tok betenkningstid da han fikk opplest dommen i retten onsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus