Meny

Tater-kritisk taxiselskap beklager

ANMELDTE TAXISELSKAP: Mona Gustavsen har politianmeldt Kongsvinger Taxi for rasediskriminering etter at hun både via tekstmelding og telefonsamtale, fikk beskjed om at hun ikke var ønsket som drosjesjåfør fordi hun er av taterfolket. Foto: Ole-Johnny Myhrvold / Glåmdalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taxiselskapet i Kongsvinger som avviste en jobbsøker fordi hun er tater, beklager hele saken og sier de legger seg flate.

– Det er en tragisk situasjon alt sammen. Her må vi bare legge oss flate. Det er ikke noe annet å få gjort med det, sier daglig leder Frode Flosand i Kongsvinger Taxi til NRK.

Mona Gustavsen hadde gjennomgått to måneders opplæring og to kurskvelder, og skal ha vært lovet en 50 prosents stilling.

Men da drosjenæringen lokalt ble kjent med at hun var av taterslekt, ble hun avvist, skriver avisen Glåmdalen.

Beklagelsen kommer etter at Gustavsen politianmeldte taxiselskapet for rasediskriminering. Da hadde en sjåfør med drosjeløyve skrevet i en tekstmelding at «dette går ikke på deg som person, men at du er av taterfolket».

Bakgrunn: Mona ble nektet jobb som taxisjåfør fordi hun er tater

I en telefonsamtale med en av lederne fikk hun beskjed om at hele drosjenæringen er skeptisk til å ansette tatere, skriver avisen.

Gustavsen har engasjert advokat og sier hun kommer til å søke om oppreisning. Politiet i Hedmark vil nå etterforske saken.

Frode Flosand vil ikke si hva taxiselskapet gjør videre med saken, men gjentar overfor NRK at de beklager det som har skjedd.

– Ja, det må jeg jo gjøre. For her er det en som har sendt en melding som aldri skulle vært på trykk, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus