Meny

Aschehoug-direktør får tre års fengsel

En tidligere finansdirektør i Aschehoug forlag har underslått flere millioner kroner. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aschehougs tidligere økonomidirektør Leif Marius Schatvet er dømt til tre års fengsel for underslag.

Ifølge dommen fra Asker og Bærum tingrett må han også betale 5 millioner kroner i erstatning til Aschehoug forlag.

Han har tilstått å ha forfalsket avtaler med rundt 20 selskaper i forbindelse med underslag fra Aschehoug på til sammen 9,4 millioner kroner. Schatvet skal ha brukt pengene til private formål.

Aktor, politiadvokat Knut Horn i Oslo politidistrikt, la ned påstand om tre år og sju måneders fengsel, noe mannens forsvarer, advokat Anne Christine Stoltz, mente var for strengt.

Les også: Aschehoug-direktør underslo 9,4 millioner

Det var i januar at det ble kjent at Aschehougs økonomidirektør Leif Marius Schatvet (51) hadde underslått 4,4 millioner kroner fra forlagshuset.

Svindelen ble avslørt i desember i fjor da han forsøkte å unndra ytterligere én million kroner. Den videre etterforskningen avdekket et totalt underslått beløp på 9,4 millioner kroner.

Så langt har den tidligere økonomidirektøren tilbakebetalt 60 prosent av det underslåtte beløpet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus