Meny

Mann med våpen pågrepet ved Nokas-bygget

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble pågrepet med våpen utenfor Nokas' anlegget i Stavanger onsdag, er sendt til tvungen psykiatrisk observasjon.

Utstyrt med et militært AG-3-gevær og en gasspistol troppet 24-åringen opp utenfor Nokas' anlegg for pengehåndtering på Forus ved Stavanger like etter klokken 8 onsdag morgen. Mannen hevdet han skulle overrekke en gave til en ansatt ved Nokas.

Den ansatte som kom til døra, ringte politiet med beskjed om at det sto en mann med våpen utenfor.

– Vi kjørte med alle tilgjengelige mannskaper til stedet. Klokken 08.45 overga han seg og ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Sølvi Didriksen Ravndal.

AG-3

Mannen ble pågrepet og framstilt for politilegen, der han ble friskmeldt. Men politiet ba onsdag ettermiddag om en ny vurdering av den psykiske tilstanden til mannen, og han er derfor sendt til tvungen psykiatrisk observasjon ved psykiatrisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus.

– Vi vil vurdere tilstanden og se om det er mulig å gjennomføre avhør i løpet av kvelden, sier politiadvokat Stian Eskeland.

Ifølge politiet er mannen norsk statsborger og hjemmehørende i Rogaland.

Kontanthåndtering

Virksomheten som holder til i bygget, er Nokas Cash Handling, opplyser kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen til NTB.

– Det er så tidlig at vi ikke har noen opplysninger. Vi er glade for at det har gått bra, at ingen ble skadd, sa kommunikasjonssjefen onsdag formiddag.

I april 2004 ble tellesentralen til Nokas i Stavanger sentrum utsatt for norgeshistoriens største ran. Gjerningsmennene kom seg unna med 57,4 millioner kroner. Politimannen Arne Sigve Klungeland ble skutt og drept under aksjonen. 14 menn, blant dem hovedmannen David Toska, ble dømt for ranet.

Virksomheten er flyttet fra Stavanger sentrum til Forus etter ranet i 2004.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus