Lavere kyllingproduksjon siden i sommer
Siden juli er det produsert over 2,2 millioner færre kyllinger enn på samme tid i fjor, viser ferske klekketall fra Landbruksdirektoratet.
Nedgangen er på 6,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Nationen.
Nedgangen kommer samtidig som oppmerksomheten øker rundt antibiotikaresistente bakterier, som også er oppdaget i norskproduserte kyllinger.
– Vi tror det kan ha sammenheng med medieomtalen av resistente bakterier i kyllinger, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.
Les også: Frykter svikt i kyllingsalget etter bakterie-oppmerksomhet
Kan ikke fortsette
Landbruksdirektoratet, som samler inn klekketallene fra slakteriene, er usikker på årsaken til nedgangen.
– Det var en kraftig vekst i 2013 og i starten av 2014. En så kraftig vekst kunne nok ikke fortsette i det uendelige, men det kan også hende at reduksjon i etterspørselen har virket inn, sier førstekonsulent Julie Kilde Mjelva i Landbruksdirektoratet til avisen.
Les også: Høie: – Ikke farlig å spise norsk kylling
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenHun viser til at det ikke er uvanlig med svingninger i kyllingproduksjonen, men sier direktoratet vil se nærmere på utviklingen i etterspørselen.
Trygt
Mandag slo leger alarm om en ny type antibiotikaresistent bakterie i norsk kylling, og både interesseorganisasjoner og dagligvarebransjen uttrykte tirsdag frykt for svikt i kyllingsalget.
Både fra Nortura, NorgesGruppen, Coop og Norsk Fjørfelag blir det imidlertid understreket at det er trygt å spise norsk kylling.
Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har sagt at det er trygt så lenge man har god kjøkkenhygiene og varmebehandler rå kylling korrekt.