Meny

Lavere kyllingproduksjon siden i sommer

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet sier det er trygt å spise kylling så lenge man har god kjøkkenhygiene og varmebehandler rå kylling korrekt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden juli er det produsert over 2,2 millioner færre kyllinger enn på samme tid i fjor, viser ferske klekketall fra Landbruksdirektoratet.

Nedgangen er på 6,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Nationen.

Nedgangen kommer samtidig som oppmerksomheten øker rundt antibiotikaresistente bakterier, som også er oppdaget i norskproduserte kyllinger.

– Vi tror det kan ha sammenheng med medieomtalen av resistente bakterier i kyllinger, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

Les også: Frykter svikt i kyllingsalget etter bakterie-oppmerksomhet

Kan ikke fortsette

Landbruksdirektoratet, som samler inn klekketallene fra slakteriene, er usikker på årsaken til nedgangen.

– Det var en kraftig vekst i 2013 og i starten av 2014. En så kraftig vekst kunne nok ikke fortsette i det uendelige, men det kan også hende at reduksjon i etterspørselen har virket inn, sier førstekonsulent Julie Kilde Mjelva i Landbruksdirektoratet til avisen.

Les også: Høie: – Ikke farlig å spise norsk kylling

Hun viser til at det ikke er uvanlig med svingninger i kyllingproduksjonen, men sier direktoratet vil se nærmere på utviklingen i etterspørselen.

Trygt

Mandag slo leger alarm om en ny type antibiotikaresistent bakterie i norsk kylling, og både interesseorganisasjoner og dagligvarebransjen uttrykte tirsdag frykt for svikt i kyllingsalget.

Både fra Nortura, NorgesGruppen, Coop og Norsk Fjørfelag blir det imidlertid understreket at det er trygt å spise norsk kylling.

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har sagt at det er trygt så lenge man har god kjøkkenhygiene og varmebehandler rå kylling korrekt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus