Lavere kyllingproduksjon siden i sommer

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet sier det er trygt å spise kylling så lenge man har god kjøkkenhygiene og varmebehandler rå kylling korrekt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Mattilsynet og Folkehelseinstituttet sier det er trygt å spise kylling så lenge man har god kjøkkenhygiene og varmebehandler rå kylling korrekt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden juli er det produsert over 2,2 millioner færre kyllinger enn på samme tid i fjor, viser ferske klekketall fra Landbruksdirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgangen er på 6,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Nationen.

Nedgangen kommer samtidig som oppmerksomheten øker rundt antibiotikaresistente bakterier, som også er oppdaget i norskproduserte kyllinger.

– Vi tror det kan ha sammenheng med medieomtalen av resistente bakterier i kyllinger, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

Les også: Frykter svikt i kyllingsalget etter bakterie-oppmerksomhet

Kan ikke fortsette

Landbruksdirektoratet, som samler inn klekketallene fra slakteriene, er usikker på årsaken til nedgangen.

– Det var en kraftig vekst i 2013 og i starten av 2014. En så kraftig vekst kunne nok ikke fortsette i det uendelige, men det kan også hende at reduksjon i etterspørselen har virket inn, sier førstekonsulent Julie Kilde Mjelva i Landbruksdirektoratet til avisen.

Les også: Høie: – Ikke farlig å spise norsk kylling

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun viser til at det ikke er uvanlig med svingninger i kyllingproduksjonen, men sier direktoratet vil se nærmere på utviklingen i etterspørselen.

Trygt

Mandag slo leger alarm om en ny type antibiotikaresistent bakterie i norsk kylling, og både interesseorganisasjoner og dagligvarebransjen uttrykte tirsdag frykt for svikt i kyllingsalget.

Både fra Nortura, NorgesGruppen, Coop og Norsk Fjørfelag blir det imidlertid understreket at det er trygt å spise norsk kylling.

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har sagt at det er trygt så lenge man har god kjøkkenhygiene og varmebehandler rå kylling korrekt.