Meny

Forsvaret har fjernet over 100 eksplosiver fra boliger

Sprengstoffeksperter fra Forsvaret tar hånd om en granat som ble funnet under byggingen av Rikshospitalet i 1998-Foto: Morten Holm, NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år har Forsvaret fått 390 bistandsanmodninger fra politiet om å fjerne eksplosiver i Norge. Hittil i år har det blitt fjernet mer enn 100 eksplosiver fra private boliger.

Flere av oppdragene knyttes til ulovlig lagring av dynamitt i privatboliger.

– Sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet har vi hatt over 100 slike oppdrag hittil i år, forteller Wiggo Korsvik, stabsoffiser ved Forsvarets operative hovedkvarter til NRK.

De fleste funnene kan knyttes til første eller andre verdenskrig. Men Korsvik opplever i år en svak økning av funn gjort i private hjem.

– Noen funn skyldes folk som har tjenestegjort i Forsvaret og har tatt eksplosiver hjem som suvenirer. Det finnes også et samlemiljø i Norge, der noen kjøper eksplosiver i utlandet og tar det med hjem. Det er ingenting som forbauser meg lenger om hvor det dukker opp eksplosiver, vi finner dem overalt, sier Korsvik.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus