Meny

Utsendelsene av asylbarn fortsetter som før

Justisminister Anders Anundsen forklarer seg i saken om asylbarn-saken for Stortinget tirsdag ettermiddag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsendelsene av asylbarn stopper ikke opp etter at det ble kjent at nye asylbarnregler ikke ble formidlet ut i politisystemet.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier han ikke ser noen grunn til å endre eller stoppe pågående utsendelser av asylbarn fra Norge, skriver Bergens Tidende.

Regjeringen ga tidligere i år beskjed til Politidirektoratet (POD) om at lengeværende asylbarn ikke skulle prioriteres når politiet skulle sende ut asylsøkere med ulovlig opphold ut av Norge. I stedet skulle asylbarn prioriteres, uavhengig av oppholdstid i Norge.

Denne beskjeden ble aldri videreformidlet fra POD til Politiets utlendingsenhet (PU), som jobber med retursakene.

Les også: Anundsen beklager at avtalen ikke ble fulgt

Hvorfor beskjeden ikke ble videreformidlet, har ikke Humlegård et godt svar på.

– Det ser ut som om det har skjedd en menneskelig feil. Noen bedre forklaring enn det har jeg ikke. Nå skal vi gå grundig inn i dette og se om det har fått noen konsekvenser.

Humlegård avviser at saker blir stilt i bero etter dette.

– Det er ikke noen grunn til å stille noe i bero. Det er ikke noe som tilsier at det er grunn til å endre noe nå. Det PU skal gjøre er å se nærmere på hva som har skjedd, sier han.

Les også: Politidirektøren må forklare seg om asylbarn

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har heller ingen planer om å stoppe utsendelsene.

– Det viktigste for meg er at vi får på plass et nytt regelverk så fort som mulig. Det er også viktig med tanke på den avtalen vi gjorde med KrF og Venstre, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus