Meny

Pågrepet for brannstiftelser i Trondheim

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er pågrepet og siktet for to branner i Trondheim natt til onsdag, er tidligere dømt for flere brannstiftelser.

– En norsk mann er pågrepet og siktet i forbindelse med de to brannene på Risvollan og Nidarvoll i natt. Mannen er kjent av politiet tidligere for lignende forhold, sier etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem i en pressemelding.

I 2008 ble mannen i 50-årene dømt i Frostating lagmannsrett til tre års fengsel for å ha tent på en leilighet i 12. etasje i ei høyblokk på Tempe i 2007, skriver Adresseavisen. Mannen ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fem års forvaring, men anket dommen til lagmannsretten.

I 1993 ble han dømt til tre års fengsel og fem års sikring for sju brannstiftelser og et forsøk på brannstiftelse, skriver avisen.

Vurderer fengsling

Natt til onsdag ble 44 personer evakuert og 11 sendt til sykehus og sjekket for eventuelle røykskader etter brannen i et rekkehuskompleks på Risvollan i Trondheim. Ingen av de elleve er alvorlig skadd, opplyser politiet.

– Brannen på Risvollan startet trolig på utsiden av huset, og brannene startet ikke langt fra hverandre, sier Eidem til Adresseavisen.

Politiet vurderer nå om de vil kreve den siktede varetektsfengslet.

Evakuerte

Fire leiligheter ble totalskadd i rekkehusbrannen. Da brannmannskapene kom fram, var bygningen overtent, og de konsentrerte seg derfor om å hindre spredning.

Bygningen som brant først, er et rekkehuskompleks i tre-fire etasjer. De evakuerte ble sendt i drosjer og minibusser til Royal Garden hotell, som kommunen bruker ved kriser, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 2.13. Ved 4.30-tiden var brannen slokket.

Brakkerigg

Klokka 2.51 – om lag en halvtime etter at brannen på Risvollan ble varslet – fikk nødetatene melding om en brann ved Sunnland skole på Nidarvoll i Trondheim.

Det brant i en brakkerigg, og åtte personer i boliger i nærheten måtte evakueres. Ingen ble skadd. Politi og brannvesen brukte store ressurser på brannene og hentet ekstramannskap fra nabodistrikter.

Brakkene ved skolen var det ikke mulig å redde, brannvesenet valgte derfor å foreta en kontrollert nedbrenning av bygget. Ifølge politiet er brannen trolig påsatt.

Ifølge Adresseavisen har det vært fire branner i området de siste fire månedene, inkludert de to natt til onsdag.

Ber om tips

Politiet ba onsdag formiddag om tips i saken dersom noen har sett noe eller noen i området Risvollan eller Sunnland mellom klokka 1 og 3 natt til onsdag.

– Vi ber også om opplysninger dersom noen har kjennskap til ildspåsettelser eller forsøk på dette i Trondheim de siste månedene, sier Anders Sunde-Eidem i uttalelsen.

Etter brannene er det satt i verk full taktisk og teknisk etterforskning.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus