Meny

AUF-ere saksøker staten etter 22. juli

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre AUF-medlemmer som sto på landsiden i Utvika 22. juli for tre og et halvt år siden, får ikke voldsoffererstatning. Nå saksøker de staten.

– Det er først og fremst ikke et pengespørsmål. Det er et spørsmål om å få en juridisk aksept for at man er en del av bildet etter 22. juli, sier advokat Tore Høyer til TV 2.

Han representerer Mats Monsen (22), Tommy Dahle (22) og Tea Kristine Hermansen Broholm (16). De er blant få personer som ikke har fått noen form for voldsoffererstatning etter 22. juli, selv om de bidro med å redde flyktende kamerater i land på den andre siden av sundet som skiller Utøya fra fastlandet.

– Vi var der da de første som svømte i land kom. Ambulansepersonalet sto mer og dirigerte trafikken, mens vi sto og tok imot kjente og ukjente, sier Tommy Dahle.

Les også: Fylkesmenn nektet å møte Utøya-rammede

– Jeg husker jeg gikk og dukket for skudd. Jeg var redd for å bli skutt. Samtidig så vi at folk begynte å komme svømmende over. Vi måtte hjelpe dem opp på land, sier Mats Monsen.

Mer enn 1.200 personer har fått erstatning etter 22. juli, men disse tre fikk avslag. Alle tre sliter ifølge stevningen med psykiske plager.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus