Meny

Ukrainas nye regjering klar

Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk og resten av den nye koalisjonsregjeringen klapper og bukker etter å ha blitt formelt godkjent av nasjonalforsamlingen. Blant de nye ministrene er finansminister Natalia Jaresko (lengst til venstre i midterste rekke), som er amerikansk statsborger. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både nye og gamle fjes er å se i Ukrainas nye regjering. Blant de nye som president Petro Porosjenko har utnevnt, er en amerikaner og en litauer.

Den ukrainske nasjonalforsamlingen godkjente tirsdag formelt den nye regjeringen, som ledes av statsminister Arsenij Jatsenjuk.

Pavlo Klimkin og Stepan Poltorak fortsetter som henholdsvis utenriksminister og forsvarsminister.

Blant de nye ministrene er finansminister Natalia Jaresko, som er amerikansk statsborger. Hun er imidlertid ikke den eneste utlendingen i regjeringen.

Den litauiske bankmannen Aivaras Abromavicius er ny økonomiminister og får blant annet ansvar for å bekjempe den utbredte korrupsjonen i Ukraina. I tillegg blir georgieren Aleksander Kvitasjvili ny helseminister. Han har tidligere vært helseminister i Georgia.

Statsminister Arsenij Jatsenjuk ble allerede i forrige uke formelt utnevnt av nasjonalforsamlingen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus