Meny

Politidirektøren «jobber intenst» med å finne asylfeil

Politidirektør Odd Reidar Humlegård og justisminister Anders Anundsen (t.h.) (Frp) retter oppmerksomheten mot hva som gikk galt da asylavtalen med støttepartiene ikke ble etterlevd, og hvilke konsekvenser det har fått. Arkivfoto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal jobbes intenst i Politidirektoratet for å finne ut hva som gikk feil da nye asylbarn-regler ikke ble formidlet ut i politisystemet – og hvilke konsekvenser feilen har fått.

Både justisminister Anders Anundsen (Frp) og politidirektør Odd Reidar Humlegård var tirsdag kveld opptatt av å påta seg ansvar og beklage det inntrufne etter Bergens Tidendes avsløringer av hvordan asylbarn-avtalen ikke er blitt etterlevd. At politiet har fulgt gamle retningslinjer for hvordan saker med lengeværende asylbarn skal håndteres, kan ha medført at barn som ikke skulle ha vært sendt ut av landet, er blitt det.

– Det er mitt ansvar å finne ut av hva som har skjedd. Vi jobber intenst for å se om dette har fått konsekvenser, sier Humlegård til NTB.

Bakgrunn: Anundsen beklager at asylbarn-avtale ikke ble fulgt

Justisministeren selv er i hardt vær, og kan på litt lengre sikt vente seg tøffe oppgjør i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han sier tirsdag at det er for tidlig å peke på konsekvenser.

– Vi er avhengig av å finne ut hvordan feilen har skjedd. Det er vanskelig å peke på noen årsak nå, men vi skal til bunns i dette, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus