Meny

Nazijeger utlover dusør for norske nazi-opplysninger

Nazijeger Efraim Zuroff, direktør ved Simon Wiesenthal-senteret, er i Oslo for å snakke med journalister og historikere. Foto: Gero Breloer ((AP Photo/TT)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simon Wiesenthal-senteret utlover over 200.000 kroner for opplysninger om nordmenn som begikk krigsforbrytelser på tysk side under andre verdenskrig.

Direktør for den jødiske organisasjonen Simon Wiesenthal-senteret, Dr. Ephraim Zuroff utlover en belønning på 25.000 euro (cirka 215.000 kroner) for opplysninger om nordmenn som begikk krigsforbrytelser på tysk side under andre verdenskrig. Det skriver Operation Last Chance i en pressemelding.

Nazijegeren er i Oslo 2. og 3. desember og vil onsdag snakke med journalister og historikere som har studert nordmenns rolle i holocaust under krigen.

Under sitt norgesbesøk håper han også å møte stortingspolitikere med tanke på å oppheve foreldelsesfristen for krigsforbrytelser begått av nordmenn under krigen.

Operation Last Chance har tidligere vært gjennomført i flere europeiske land, blant dem Tyskland, Østerrike, Ungarn, Romania – og har fått frem mange nye opplysninger om nazistenes holocaust-prosjekt under andre verdenskrig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus