Meny

Veronica-saken: Kripos tilbake i Sogndal

En mann i 40-årene fra Indre Sogn er siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet (innfelt) ble funnet død i Sogndal. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos er tilbake i Sogndal for å bistå politiet med etterforskningen i Veronica-saken.

Kripos var tidlig koblet inn i forsvinningssaken, men har ikke fysisk vært til stede i Sogndal den siste tiden. Ifølge regionlensmann Arne Johannessen er Kripos nå tilbake med en etterforsker, skriver Bergens Tidende.

– Hjelpen fra Kripos vil dreie seg om å finne ut hva vi skal jobbe videre med, sier Johannessen.

Etter det avisen erfarer, vil Kripos bli i Sogndal i hvert fall til onsdag. Johannessen sier Kripos også vil gi råd knyttet til etterforskningen av den påstått falske forklaringen i saken.

En mann i 40-årene fra Indre Sogn er siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død i Sogndal.

Les også: Mann pågrepet for falsk forklaring etter dødsfall

Torsdag ble mannen varetektsfengslet i ti dager. Siktelsen omfatter også brudd på narkotikalovgivningen. Politiet ba om fire uker og anket mandag fengslingen til Gulating lagmannsrett.

Både politiet og mannens forsvarer poengterer at mannen i 40-årene ikke er siktet for å ha noe med Stegegjerdets forsvinning eller dødsfall å gjøre.

I den saken har han hele tiden hatt – og har fortsatt – status som vitne.

Politiet har hittil ikke sagt noe om dødsårsaken etter at 22-åringen ble funnet, men betegner saken fortsatt som et mistenkelig dødsfall.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus