Meny

Dusør på 100.000 for opplysninger om brann hos dommer

Slik så det ut etter brannen i boligen til sorenskriveren i Hedmark natt til 22. juli 2013. Foto: Politiet / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det utloves en dusør på 100.000 kroner for opplysninger som fører til oppklaring av brannen hos en sorenskriver på Hamar i fjor.

Politiet sier de sikre på at brannen var påtent. Sorenskriveren var tidligere utsatt for alvorlige trusler, og politiet mener sakene han settes i sammenheng.

– Saken har vært etterforsket lenge og grundig, men vi har foreløpig ikke funnet fram til den eller de som står bak brannen, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

Politiet vil derfor formidle informasjon om dusør på 100.000 kroner fra forsikringsselskapet Gjensidige for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken.

– Det er sjelden vi gjør noe slikt. Tidligere er det blitt utløst dusør i forbindelse med ranssaker, men det ligger mange år tilbake. Det var før NOKAS-saken, sier Aga til NTB.

Tror noen vet noe

Politiet mener dusør kan være et mulig tiltak for å få fart i etterforskningen igjen.

– Vi tror det er noen som sitter på opplysninger som kan bringe saken videre. Det kan være snakk om detaljer som utløser videre etterforskningsskritt, sier politiadvokaten.

Det var natt til 22. juli i fjor at brannen startet i eneboligen på Hamar. Sorenskriveren var ikke hjemme, men hans datter og en venninne måtte redde seg ut. Huset ble totalskadd i brannen.

Hedmark politidistrikt startet etterforskning og kunne etter kort tid konstatere at den var påsatt. Politiet utelukker ikke at motivet var å ramme sorenskriveren i kraft av hans virke.

– Interessert i alt

Saken ble overført til oslopolitiet i fjor høst. De har etterforsket saken med bistand fra kolleger i Hedmark politidistrikt.

– Dette er en veldig alvorlig sak. Dersom den er ment å ramme en representant for rettsvesenet, og derigjennom vårt demokratiske system, er den særdeles alvorlig. Vi ber alle som kan ha informasjon om saken, å ta kontakt med politiet, sier politiadvokat Aga.

Én person ble siktet tidlig i etterforskningen, men ble senere sjekket ut av saken. Aga bekrefter at etterforskningen mer eller mindre har stoppet opp.

– Vi har gått opp de sporene vi hadde, uten å lykkes med å løse saken. Vi er interessert i alt av opplysninger. Vi har betydelig etterforskningsgrunnlag, så vi starter ikke på bar bakke, sier hun.

Politiet tar imot opplysninger på epost sorenskriverbrannen@politiet.no eller telefon 22 66 96 00.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus