Meny

Blåser opp til storm på Vestlandet

RUSKEVÆR: Det er meldt om kraftige snøbyger i Nordland og Troms denne uken, og storm på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland. Bildet er fra en snøstorm i Tromsø i 2011. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir liten til full storm på kysten av Møre og Romsdal og Trønderlag onsdag.

Bor du i Møre og Romsdal, Trøndelag eller nord i landet, bør du forberede deg på ufyselig vintervær utover uken.

Meterologisk institutt melder om liten til full storm på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag onsdag.

Nord for Trondheim er det ventet lokalt store nedbørsmengder med mellom 40-70 mm nedbør. Det vil falle som regn, og som snø i indre og høyere strøk over ca. 1000 meter.

Det blir også guffent desember-vær langs Helgelandskysten i nord. Onsdag er det meldt lokalt store nedbørsmengder, mellom 50-80 mm. Nedbøren vil falle som regn i lavlandet, og som snø over 800-1000 meter.

Sjekk været der du er

TV2 melder om dårlig vær allerede fra tirsdag av med kraftige snøbyger i Nordland og Troms, og advarer mot dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold.

– Lavtrykkene går fra Nord-Atlanteren og inn i Norskehavet, og sender nedbørområdene sine rett inn mot oss. Så det blir mye ruskevær fremover, sier Storm-meteorolog Solbjørg Apeland til TV2.

Hun sier det dårlige været vil fortsette helt til over helgen.

Les også: Regnfull adventstid i vente

Fjellene i Sør-Norge vil også kjenne på stormen. Der vil det være liten kuling fra sørvest tirsdag, som minker til frisk bris natt til onsdag, før den øker igjen til liten og stiv kuling onsdag, ifølge TV2.

Østlandet og Sør-Vestlandet sør for Hordaland slipper unna det verste været med liten til ingen nedbør.

 
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus