Meny

FpU samlet inn flest penger til kreftforskning

SEIERHERRE: Atle Simonsen kåret seg selv til kongen av Bartevalget etter at hans ungdomsparti, Fremskrittspartiets Ungdom, stakk av med seieren i konkurransen om å samle inn flest penger til kreftforskning i Movember. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets Ungdom knuste all motstand i Bartevalget da ungdomspartiene samlet inn 45.000 kroner til kreftforskning i Movember.

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) stakk av med en brakseier da de samlet inn 26 prosent av alle pengene i Bartevalget med sine 11.975 innsamlede kroner.

Det er mer enn Senterungdommen, AUF, Rød Ungdom, KrFU og Grønn Ungdom samlet inn til sammen.

Les også: Dette er Movember

– Deilig med seier

– Det føles utrolig deilig med seier. FpU er veldig glad i konkurranse, men vi er enda mer glad i å vinne. Jeg vil gjerne sende en takk til FpUerne som har grodd barten sin hver eneste dag, og ikke minst de som har donert penger, sier formann i FpU, Atle Simonsen til ABC Nyheter.

Totalt samlet ungdomspartiene inn 45.436 kroner til forskning på testikkel- og prostatakreft. Nordmenn har donert 7,6 millioner til saken gjennom Movember-kampanjen i november 2014.

Bakgrunn: Ungdomspartiene går til Bartevalg

Gir de andre ros

De eneste ungdomspartiene som er i nærheten av å samle inn like mye penger som FpU er 2. plassen Sosialistisk Ungdom med 8882 innsamlede kroner, 3. plassen Unge Høyre med 7370 innsamlede kroner og 4. plassen Unge Venstre med 5617 innsamlede kroner.

– Jeg vil gi ros til Unge Høyre, Unge Venstre og FpU som viser at de vil bidra til samfunnet også utenfor politikken, sier leder i Sosialistisk Ungdom, Nickolas Wilkinson til ABC Nyheter.

Nå håper han engasjementet ungdomspartiene har vist for menns helse kan fortsette videre.

Les også: Hett i toppen i Bartevalget

Håper det kan bli en tradisjon

Selv om det ble en bitter sisteplass på Senterungdommen med 1500 innsamlede kroner, håper barteansvarlig i organisasjonen Sondre Ormset at Bartevalget kan bli en årlig tradisjon.

– Jeg synes det er et bra tiltak. Hvis vi skaper litt tradisjon for det, tror jeg det vil bli enklere til å få folk til å være med å gro bart og donere penger, og det ville vært kjempebra, sier Ormset til ABC Nyheter.

Atle Simonsen i FpU vil også at Bartevalget skal bli et initiativ som gjentar seg.

– Jeg håper på mer konkurranse fra de andre partiene neste gang, så vi klarer å nå målet om 50.000 kroner, sier han til ABC Nyheter.

Under kan du se hele resultatlista fra Bartevalget:

RESULTATET: Slik endte årets Bartevalg. Skjermdump: no.movember.noRESULTATET: Slik endte årets Bartevalg. Skjermdump: no.movember.no

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus