Meny

Moser: – Dyreforsøk nødvendig for forskning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Moser er opptatt av at rottene på laben skal ha et godt liv. Å forske på dyr er helt nødvendig for den medisinske forskningen, mener de.

– All medisinsk grunnforskning er gjort på dyr. Det er et valg man må ta, om man vil ha medisinsk forskning eller om man vil være fornøyd med det vi vet i dag, sier Edvard Moser til NTB.

– Det er et etisk vanskelig valg, men så lenge dyrene som er med i forsøkene har det bra, som jeg mener våre dyr har, mener jeg det er fullt forsvarlig, utdyper han.

Dyrevernalliansen var blant kritikerne da det ble kjent at ekteparets forsøk på rotter og mus ble hedret med nobelprisen i medisin.

Forskerne sier på sin side at tråden som måler rottenes hjerneaktivitet kun er 17 mikrometer tykk – tynnere enn et hårstrå.

– Det finnes ikke noen smertesans i hjernen. Metoden vi bruker, er ikke smertefull. Det er viktig for oss. Dessuten har vi ansatt en veterinær som passer på at alt går riktig for seg. Vi har fire dyrepleiere, som er utvalgt fordi de er glad i dyr, sier May-Britt Moser.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus