Meny

Kvinne blir trolig lam etter skyteepisode i Lindesnes

Politiets krimteknikere på stedet der to kvinner ble skutt på Kragstadmoen i Lindesnes kommune. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43-årig kvinne blir trolig lam etter at hun ble skutt under en fest i Lindesnes. Kvinnens 55-årige samboer er siktet for drapsforsøk, og han er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Den siktede mannen hevder han skjøt i nødverge og nekter straffskyld. Han ble framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett mandag, skriver Fædrelandsvennen.

Både mannens 43-årige samboer og en 44-årige venninne av henne ble truffet. Venninnen ble lettere skadd, mens 43-åringen ifølge politiet er mer alvorlig skadd.

– Hun har ikke hatt bevegelse i beina etter hendelsen. Sannsynligvis blir hun lam for livet, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt.

Fengslingskjennelsen blir anket til lagmannsretten, opplyser den siktedes forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo.

Bakgrunn: To kvinner er skutt i Lindesnes

Skytingen skjedde på morgenen søndag 2. november i forbindelse med et 50-årslag i boligen til 55-åringen på Kragstadmoen i Lindesnes kommune. I avhør har mannen forklart at han var ruset på amfetamin og cannabis. Tingretten mener påstanden om nødverge er lite troverdig ettersom han avfyrte tre skudd – og at han var ruset.

– Ruspåvirkningen er helt uten interesse, så her har tingretten bommet. Høyesterett har avgjort at det er hvordan man oppfatter sin egen situasjon som skal legges til grunn, uavhengig av rus. Det er kun en uaktsom misforståelse som kan vektlegges, sier forsvareren.

Les også: Siktet etter å ha skutt gjester i bursdagsselskap

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus