Meny

PR-sjef går av etter å ha kritisert Obamas døtre

USAs president Barack Obama hadde med seg døtrene Malia (t.h.) og Sasha da han benådet to kalkuner i forkant av høsttakkefesten. Foto: Larry Downing (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elizabeth Lauten kritiserte president Barack Obamas døtre på 13 og 16 år for å oppføre seg og kle seg på en upassende måte. Nå går hun av.

Elizabeth Lauten har vært kommunikasjonssjef for den republikanske kongressrepresentanten Stephen Fincher fra Tennessee. Hun bekrefter mandag for amerikanske medier at hun vil gå av fra stillingen.

Det skjer som en konsekvens av den massive kritikken hun har fått for et innlegg hun skrev på Facebook i forrige uke.

Lauten hadde sett den årlige seansen i Det hvite hus hvor presidenten «benådet» to kalkuner i forkant av høsttakkefesten. Under seremonien hadde Obama med seg begge sine døtre, Malia på 16 og Sasha på 13 år.

Den republikanske PR-rådgiveren likte ikke det hun så. «Forsøk å vise litt klasse», skrev hun. «Oppfør dere som om det å være i Det hvite hus betyr noe. Kle dere på en måte som fortjener respekt, ikke en plass ved en bar».

Les også: Obama: – Frustrasjonen har dype røtter

I etterkant har Lauten krøpet til korset og bedt om unnskyldning.

«Etter mange timer i bønn og i samtaler med mine foreldre, og etter å ha lest på nytt det jeg skrev på nettet, ser jeg klarere hvor sårende det var», skrev Lauten i sin beklagelse.

«Jeg var rask med å dømme to unge kvinner på en måte jeg aldri hadde ønsket å bli dømt på selv som tenåring», fastslo hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus