Meny

Rasfarlig stillas trolig sikret i Bergen

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort stillas som sto i fare for å rase sammen i Nøstegaten i Bergen sentrum, ble sikret mandag kveld. Bygget stillaset er satt opp mot er på tolv etasjer.

Flere beboere i området ble evakuert av frykt for at kjempestillaset skulle rase sammen, men mandag kveld ble det trukket inn igjen mot husveggen og faren er mindre for at det skal velte.

– Fra innsiden av huset har vi klart å feste en rekke stag til stillaset, sier innsatsleder Kasper Kaland til NRK like før klokken 22.30 mandag kveld.

Tidligere på kvelden hang stillaset et godt stykke ut fra veggen, og det blåste frisk bris i området

– Det blåser 10 meter per sekund, og det er litt i Bergen sentrum, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Værvarslingen på Vestlandet til Bergens Tidende.

Stillaset står i Nøstegaten, hvor boligprosjektet Nøstet Panorama er under bygging. Nøstegaten ble stengt for all trafikk, og de nærmeste husene ble evakuert like etter klokken 21.

Jørgen Barkvoll var blant de evakuerte.

– Da jeg kom hjem, sa en av dem jeg bor sammen med at vi måtte ut. Da vi så at stillaset beveget seg, skjønte vi at vi måtte komme oss vekk, sier han til Bergens Tidende.

Ved 22.20-tiden jobbet ansatte i stillasfirmaet på stedet. Politiet opplyser at de evakuerte vil få flytte tilbake igjen når området ansees som trygt.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus