Meny

Det går mot varmerekord i Norge

VARMEREKORD: Alt tyder på at 2014 blir det varmeste året vi har registrert temperaturen gjennom alle tider. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tyder på at 2014 blir tidenes varmeste år i Norge. Også november var svært mild over hele landet – med unntak av Finnmarksvidda.

Nye tall fra Meteorologisk institutt viser at november var 2,4 grader varmere enn vanlig, det vil si det gjennomsnittlige været i en periode på 30 år (1961-1990). November ble også blant de 20 varmeste novembermånedene tilbake til 1900.

Relativt varmest var det østafjells med avvik på fire-fem grader over normalen på enkelte stasjoner. Den høyeste maksimumstemperaturen ble målt i Ålesund i Møre og Romsdal – her ble det målt 20,9 grader 1. november.

Sjekk været der du er

Finnmarksvidda hadde det relativt kjøligst, med opptil to grader under normalen. Laveste minimumstemperatur – minus 28,8 grader – ble målt i Karasjok 13. november.

Den svært milde novembermåneden gjør at troen på at 2014 blir tidenes varmeste år i Norge forsterkes. Faktisk må temperaturen i desember bli mer enn tre grader lavere enn normalen for at det ikke skal bli varmerekord, skriver Yr.no.

Les også: Frykter vi kan oppleve ti ganger så mange hetebølger

– Med andre ord må det bli en temmelig kald desember for at det ikke blir rekord, sier værforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus