Meny

Hagen vant kampvotering:

Frp utfordrer Ap med Hagen på topp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere partiformann Carl I. Hagen topper igjen Fremskrittspartiets liste ved Oslo-valget neste år. Mandag kveld gikk veteranen seirende ut av kampvoteringen på nominasjonsmøtet.
Carl I. Hagen:
  • Født 6. mai 1944 i Oslo
  • Formann i Fremskrittspartiet fra 1978 til 2009
  • Etter Anders Langes død i 1974 fast møtende vararepresentant for Reformpartiet, som skiftet navn til Fremskrittspartiet i 1977.
  • Stortingsrepresentant for Oslo Frp fra 1981 til 2009. Den siste perioden var han Stortingets visepresident
  • Medlem av Oslo bystyre i tre perioder, 1979-1982, 1987-1991 og 1995-1999
  • Trakk seg ut av politikken våren 2008
  • Høsten 2009 ble han ansatt som rådgiver i kommunikasjons- og rådgivningsbyrået Burson-Marsteller
  • Sa ja til å være partiets ordførerkandidat i Oslo ved valget i 2011, men ga like før valget beskjed om at han ikke ville stå i veien for at Fabian Stang fikk fortsette.
  • Innvalgt i Oslo bystyre for perioden 2011-2015.

Den mangeårige partiformannen og nåværende listetopp i Oslo ble degradert til en tredjeplass av nominasjonskomiteen. Men det ville verken hovedpersonen, hans kone Eli eller flere av lokallagene ha noe av.

Tunge Frp-lokallag som Gamle Oslo, Alna, Bjerke og Grünerløkka mobiliserte. Dermed ble det benkeforslag og kampvotering. Den vant Hagen med 47 stemmer, mot 38 som ble avgitt for nominasjonskomiteens foreslåtte kandidat, Oslo Frp-leder Camilla Wilhelmsen.

Utfordret Ap

Hagen gikk umiddelbart til angrep på Frps hovedmotstander om et snaut år.

– Pass deg, Raymond! Dette blir ikke så enkelt som du tror, sa Hagen med adresse Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen.

Hagen sier han gleder seg til å føre valgkamp mot Aps forslag om å innføre eiendomsskatt.

– Vi har masse skyts. Det blir en artig valgkamp, sier veteranen til NTB.

Bakgrunn: Carl I. Hagen kan komme tilbake som listetopp i Oslo Frp

Fremtiden

Hagen sier at han ikke var sikker på å vinne kampvoteringen, og han avviser å kommentere hvordan han ville stilt seg dersom Wilhelmsen hadde blitt foretrukket av nominasjonsmøtet.

Men i sin valgtale gikk Hagen langt i å stille ultimatum.

– Dere vet jeg har en lang politisk fortid bak meg. Nå avgjør dere om jeg har en politisk fremtid foran meg, sa han til nominasjonsmøtet.

Tok andreplassen

Camilla Wilhelmsen sier til NTB at hun ser frem til å jobbe med Hagen. Hun måtte gjennom to runder med kampvotering før nominasjonsmøtet samlet seg om henne på andreplassen på Oslo Frps liste for kommunevalget 2015.

– Jeg tapte for Fremskrittspartiets fremste formann, og jeg er glad for å få andreplassen på listen. Det viktigste er at vi utgjør et sterkt team, sier hun.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus