Meny

Etterlyser vitner i Monika-saken

Monika Sviglinskaja sammen med moren sin Kristina. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil ha kontakt med flere vitner som kan ha vært i området da Monika Sviglinskaja (8) ble drept i hjemmet sitt på Sotra mandag 14. november 2011.
Monika Sviglinskajas død:
  • Åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Spor på åstedet utløste full drapsetterforskning.
  • Ni måneder senere ble saken henlagt. Politiet mente det ikke lå noe straffbart bak jentas død, og konkluderte med at det trolig dreide seg om et selvmord.
  • Jentas mor og bistandsadvokat Stig Nilsen fikk tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen til å se på saken. Han kritiserte politiet for henleggelsen. Hordaland politidistrikt avgjorde i mai i år at etterforskningen skulle gjenopptas.
  • Tirsdag 21. oktober ble morens tidligere samboer, en 32 år gammel voldsdømt litauer, pågrepet og siktet for forsettlig drap på åtteåringen. Han nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Gjennom avhør har politiet fått observasjoner av opptil syv personer de ikke vet hvem er, skriver Bergens Tidende.

– Det kan være samme person som er observert flere steder. Vi ønsker å komme i kontakt med dem som var i området på dette tidspunktet, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til avisa.

Personer som var i området Skogsskiftet/Forland fra morgenen av og frem til klokken 12 den aktuelle dagen, bes om å ta kontakt med politiet på telefon 479 75 815.

Les også: Håper å bli ferdig med Monika-saken før jul

Ikke nye opplysninger

Dette gjelder uavhengig av om man gikk til fots, kjørte bil, kjørte buss eller benyttet andre transportmidler, heter det i en pressemelding fra politiet.

Dette er også uavhengig av om man var i kontakt med politiet i 2011 eller 2012, eller om man mener å ha gjort observasjoner eller ikke, heter det videre.

– Det er ikke noen nye opplysninger som gjør at vi nå etterlyser vitner, men en sammenstilling av opplysningene fra den tidligere etterforskningen og den som er foretatt nå, gjør at vi kan si at det er syv uidentifiserte observasjoner, sier Onarheim til VG.

Politiet har både avhørt nye vitner og gjort nye avhør med vitner som først ble avhørt i 2011 og 2012.

Les også: Siktet for Monika-drapet avviser DNA-bevis

Gjenopptatt

Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Politiet etterforsket saken som drap, men etter ni måneder ble saken henlagt fordi politiet mente åtteåringen hadde tatt sitt eget liv.

Etterforskningen ble gjenopptatt i mai i år, og i oktober ble en 32 år gammel litauisk mann pågrepet og siktet for å ha drept åtteåringen. Litaueren, som tidligere var samboer med Monikas mor, nekter for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre.

Politiet har måttet tåle krass kritikk for sin håndtering av dødsfallet, og saken granskes nå av Spesialenheten for politisaker og Riksadvokaten.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus