Meny

Listhaug: – Flere tiltak er satt i gang

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sier regjeringen allerede har satt i gang tiltak mot antibiotikaresistente bakterier i norsk slaktekylling. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har allerede igangsatt tiltak mot antibiotikaresistente bakterier i norsk slaktekylling, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

Rundt halvparten av kyllingene her i landet er smittet av en resistent bakterie som kan gjøre legenes reserveantibiotika ubrukelig, noe som får leger og fagfolk til å slå alarm – og flere partier ber regjeringen ta grep.

Listhaug sier det i statsbudsjettet allerede er varslet en opptrapping av innsatsen mot antibiotikaresistente bakterier, blant annet ved at forskning på antibiotikaresistens blir et prioritert område i 2015.

Bakgrunn: Leger slår alarm om ny kyllingbakterie

Det blir også en styrket overvåking av kyllingproduksjonen for å holde situasjonen under oppsikt.

– Og det er viktig. Det vi trenger mer av nå, er kunnskap for å vite hvilke tiltak som bør iverksettes når det gjelder kyllingproduksjon – utover det som allerede er gjort fra næringens side. Og de har tatt tak i dette på flere måter, blant annet for å hindre import av infisert avlsmateriale, sier Listhaug.

Les også: Høie vil ikke risikomerke kylling

Ifølge ministeren er det en dårlig idé å slakte den kyllingen som er smittet, som flere har foreslått.

– Det vil føre til at vi må importere kjøtt fra utlandet som kan ha flere antibiotikaresistente bakterier i seg enn det vi har i egen produksjon, sier Listhaug.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus