Listhaug: – Flere tiltak er satt i gang

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sier regjeringen allerede har satt i gang tiltak mot antibiotikaresistente bakterier i norsk slaktekylling. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sier regjeringen allerede har satt i gang tiltak mot antibiotikaresistente bakterier i norsk slaktekylling. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har allerede igangsatt tiltak mot antibiotikaresistente bakterier i norsk slaktekylling, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt halvparten av kyllingene her i landet er smittet av en resistent bakterie som kan gjøre legenes reserveantibiotika ubrukelig, noe som får leger og fagfolk til å slå alarm – og flere partier ber regjeringen ta grep.

Listhaug sier det i statsbudsjettet allerede er varslet en opptrapping av innsatsen mot antibiotikaresistente bakterier, blant annet ved at forskning på antibiotikaresistens blir et prioritert område i 2015.

Bakgrunn: Leger slår alarm om ny kyllingbakterie

Det blir også en styrket overvåking av kyllingproduksjonen for å holde situasjonen under oppsikt.

– Og det er viktig. Det vi trenger mer av nå, er kunnskap for å vite hvilke tiltak som bør iverksettes når det gjelder kyllingproduksjon – utover det som allerede er gjort fra næringens side. Og de har tatt tak i dette på flere måter, blant annet for å hindre import av infisert avlsmateriale, sier Listhaug.

Les også: Høie vil ikke risikomerke kylling

Ifølge ministeren er det en dårlig idé å slakte den kyllingen som er smittet, som flere har foreslått.

– Det vil føre til at vi må importere kjøtt fra utlandet som kan ha flere antibiotikaresistente bakterier i seg enn det vi har i egen produksjon, sier Listhaug.