Meny

Søstre gikk til angrep på overgriperne på bussen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen i den fullstappede bussen grep inn da tre menn truet og seksuelt trakasserte de to søstrene. Da tok jentene selv grep.

Videoen av de to søstrene som slår løs på en gruppe menn på bussen i India går nå verden rundt. Det skjer etter at verken passasjerene på bussen eller politiet ville hjelpe jentene som skal ha blitt befølt og truet av en gruppe menn.

Søstrene på 19 og 22 år var på vei hjem fredag i Rothark-distriktet i India, da tre menn oppsøkte dem på bussholdeplassen. De begynte å beføle dem, og true med å banke dem opp.

Trakasseringen skal ha fortsatt inne på bussen, og selv etter at søstrene høylytt skal ha bedt dem om å slutte, var det ingen i bussen som løftet en finger for å hjelpe dem.

– Etter at vi kjeftet, ropte den ene fyren til vennen at han skulle banke oss opp. Den ene slo løs på søsteren min, mens de to andre tok tak i meg, forklarer den ene søsteren til BBC.

Slo med belter

Da hadde jentene fått nok, og begynte å slå løs på mennene med belter. Først nå stoppet bussen, og en av mennene dyttet søstrene ut av bussen og gikk til angrep igjen. Søstrene svarte med å kaste en murstein mot mennene, og nå flyktet de fra stedet.

– Vi kjempet mot overgriperne alene. Ingen ville hjelpe oss, sier en av søstrene til Times of India.

Søstrene ringte politiet, og fikk til svar at de ville bli oppringt i løpet av et par minutter. Det skjedde aldri. Først da videoen av opptrinnet, som ble filmet av en kvinnelig passasjer, begynte å spre seg begynte ting å skje.

Se videoen av søstrenes motangrep øverst i artikkelen.

Vanlig med buss-beføling

Søndag ble de antatte gjerningsmennene arrestert. Jentene har fått 31.000 rupi (rundt 4000 norske kroner) hver av myndighetene for sitt heltemot.

Seksuell trakassering på offentlig transport i India skal ikke være uvanlig. Landet har også blitt rystet av flere grove voldtektssaker de siste årene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus