Meny

Kiev: – Russland har satt inn spesialstyrker i Donetsk

Det ukrainske militæret hevder mandag at russiske spesialstyrker er involverte i et angrep mot flyplassen i Donetsk. Foto fra mai 2014: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ukrainske militæret hevder mandag at russiske spesialstyrker er involverte i et angrep mot flyplassen i Donetsk. Flere ukrainske soldater skal være drept.

Flyplassen er under et intensivt angrep fra prorussiske separatister.

Talsmann Andrij Lysenko i det ukrainske militæret ser situasjonen i sammenheng med at en russisk hjelpekonvoi ankom søndag, og mener konvoien smuglet ammunisjon inn i regionen.

– Den nye humanitære konvoien kom og terroristene fikk ammunisjon for tungt artilleri. Derfor er de i stand til å intensivere angrepene, sier han.

Les også: Nesten 1000 drept under våpenhvilen i Ukraina

Ifølge Lysenko er tre ukrainske soldater drept det siste døgnet, uten at det framgår tydelig om dette har skjedd i kampene ved flyplassen eller andre steder i regionen der konflikten pågår.

I Donetsk by skal flere bygninger ha blitt skadd og 14 personer såret i angrep i løpet av natten.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus