Meny

Høie vil ikke risikomerke kylling

– Det er ingen tegn fra Folkehelseinstituttet til at norsk kylling representerer fare slik det er i dag, sier Høie, som selv spiser kylling. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke farlig å spise norsk kylling, så lenge man overholder hygienereglene på kjøkkenet, sier helseminister Bent Høie (H).

Mandag ble det kjent at rundt halvparten av kyllingene i Norge er smittet av en ny type antibiotikaresistent bakterie.

Helseministeren understreker at fagorganene Mattilsynet og Folkehelseinstituttet anser det som trygt å spise kylling, såfremt man følger de vanlige hygienereglene. Han advarer mot å spre ubegrunnet frykt, og mener det ikke er grunnlag for å innføre risikomerking.

– Det er ingen tegn fra Folkehelseinstituttet til at norsk kylling representerer fare slik det er i dag, sier Høie, som selv spiser kylling.

Bakgrunn: Norske leger slår alarm om ny kyllingbakterie

Sammen med landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) jobber han med å få mer kunnskap om kyllingfôr som inneholder medikamentet Narasin.

– Vi jobber for å se på hvordan man kan unngå at norsk matproduksjon blir en kilde til antibiotikaresistens, sier Høie.

Han vil ikke si noe om eventuelle tiltak overfor fjørfenæringen.

– Det må vi vurdere i etterfølgelsen av det arbeidet som er på gang. Det er viktig at de tiltak vi kommer med, er basert på den faglige og gode kunnskapen i Folkehelseinstituttet og Mattilsynet, sier han.

Les også:

Dette kan gjøre kyllingen farligere for deg

– Kylling-bakterier kan smitte etter steking

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus