Meny

Oslo kommune anmelder taxi-app

Drosjeappen Uber ble lansert i Norge 19. november. Oslo kommune har nå politianmeldt selskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bymiljøetaten i Oslo kommune anmelder taxi-appen Uber for brudd på yrkestransportlovgivningen.

– Det er vår vurdering at de ikke har de nødvendige tillatelsene for å drive i Oslo kommune, sier etatsdirektør Hans Edvartsen til E24.

Selskapet Uber lanserte 19. november en tjeneste som setter kunder i kontakt med profesjonelle sjåfører som kjører dem dit de ønsker i luksusbiler. De startet også et prøveprosjekt uten løyve eller godkjennelse fra myndighetene.

Les også: Ubers satsing i Oslo møter sterk motstand

Edvartsen sier Uber skulle hatt to tillatelser for å kunne drive sin drosjevirksomhet.

– Den ene er fra Oslo kommune for å drive drosjesentral, og det andre er at sjåførene ikke har tilstrekkelige kjøredokumenter, sier Edvartsen.

Uber la tidligere i år fram det Bymiljøetaten kaller en grovskisse over virksomheten de ønsket å starte i Oslo.

Etaten fastslo imidlertid at modellen som ble skissert, ikke falt innenfor gjeldende lovgiving. Etter det har ikke Bymiljøetaten fått den redegjørelsen fra Uber som de har bedt om.

Da selskapet lanserte sine tjenester, fastslo statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet overfor E24 at Ubers virksomhet ikke er lovlig i Norge.

Les også: Denne tjenesten gjør drosjer overflødige

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus