Meny

Stoltenberg: – Hjelpekolonner krenker Ukrainas grenser

Jens Stoltenberg, her på besøk i Latvia, mener Russland ikke respekterer Ukrainas grenser ved å sende hjelpekolonner inn i Ukraina. (Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands hjelpekolonner inn i Øst-Ukraina viser at Moskva ikke respekterer Ukrainas grenser, sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

– Dette er bare et nytt eksempel på at den internasjonale grensen som skal respekteres, ikke blir det, sier Stoltenberg til NTB.

Russiske medier meldte søndag at en kolonne med mer enn 100 lastebiler med humanitær bistand var på vei inn i det krigsherjede Øst-Ukraina.

Men Russland blir også anklaget for å sende militært utstyr over grensen til de russiskvennlige, østukrainske separatistene. Landet har også soldater på ukrainske side av grensen, ifølge NATO.

– Problemet er også at man ikke vet innholdet. Det er hjelpekolonner som går der uten at ukrainske myndigheter har mulighet til å kontrollere hva som er innholdet, sier Stoltenberg.

Moskva har i alt sendt åtte hjelpekolonner til Ukraina. Tidligere leveranser er blitt avvist av regjeringen i Kiev, som har reagert sterkt på det den stempler som en krenkelse av Ukrainas suverenitet.

– Den beste måten å bedre den humanitære situasjonen i Øst-Ukraina på, er å respektere våpenhvilen, sier Stoltenberg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus