Meny

Kamp for Carl I. Hagen i Oslo Frp i kveld

Det er opprør i deler av Oslo Frp etter at Carl I. Hagen ble vraket som partiets listetopp til kommunevalget neste år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere lokallag i Oslo Frp har varslet kampvotering mandag kveld for å få Carl I. Hagen tilbake som listetopp i Oslo Frp.

– Jeg håper det er flere som tar til fornuft i kveld. Om det ikke er hele lokallag, så håper jeg i hvert fall at enkeltpersoner vil stemme for Hagen, sier leder i Gamle Oslo Frp, Sigurd Fredeng, til NTB mandag formiddag.

Gamle Oslo Frp har sammen med partilagene i Alna, Bjerke og Grünerløkka varslet at de vil utfordre nominasjonskomiteens forslag under møtet mandag kveld.

Ifølge komiteens forslag blir nåværende listetopp Carl I. Hagen degradert til en tredjeplass på Oslo Frps liste for kommunevalget 2015. Leder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen, er plassert som listetopp.

Les også: Nekter å akseptere vraking av Carl I. Hagen

Tilfreds

Sigurd Fredeng anslår at Hagen har «mer enn 50 prosent sjanse» til å vinne mot Wilhelmsen.

Carl I. Hagen sier han har konstatert med tilfredshet at flere lokallag fortsatt ønsker ham på topp, men vil ikke gi noen ytterligere kommentarer mandag formiddag.

– Nå vil jeg avvente nominasjonsmøte før jeg uttaler meg ytterligere, sier Hagen til NTB.

NTB lyktes ikke i å komme i kontakt med Camilla Wilhelmsen mandag formiddag.

Krever begrunnelse

Gamle Oslo Frp har også bedt nominasjonskomiteen komme med en begrunnelse for hvorfor de har vraket Hagen.

– Vi har ikke fått det ennå, men har blitt fortalt at det kommer under møtet. Det skal bli interessant å høre hvorfor komiteen synes sekretæren til dagens førstekandidat er et bedre valg, sier Fredeng.

Nominasjonskomiteens leder Christian Tybring-Gjedde ønsker ikke å kommentere saken overfor NTN.

Fredeng har følgende begrunnelse for hvorfor lokallaget ønsker Hagen fremfor Wilhelmsen.

– Når man skal møte de andre gode politikerne, så må man stille med et toppet lag. Og da mener vi Carl er mye bedre. Det er jo nesten han som oppfant medietekke, mener Fredeng.

Han understreker samtidig at dersom Camilla Wilhelmsen vinner, så vil lokallaget stille seg fullt og helt bak henne.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus