Paven ber muslimske ledere fordømme terrorisme

Pave Frans og den økumeniske patriark Bartholomeus I av Konstantinopel omfavner hverandre etter en gudstjeneste i Istanbul søndag. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix

ta0dd709: Pave Frans forlater Tyrkia etter et tre dager lang besøk. Om bord på flyet fortalte han pressen at han hadde samtalte med den tyrkiske presidenten om at muslimske ledere må fordømme terrorisme. Foto: Ahmet Bolat / Reuters / NTB scanpix
Pave Frans og den økumeniske patriark Bartholomeus I av Konstantinopel omfavner hverandre etter en gudstjeneste i Istanbul søndag. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix ta0dd709: Pave Frans forlater Tyrkia etter et tre dager lang besøk. Om bord på flyet fortalte han pressen at han hadde samtalte med den tyrkiske presidenten om at muslimske ledere må fordømme terrorisme. Foto: Ahmet Bolat / Reuters / NTB scanpix

Katolikkenes pave Frans ber alle verdens muslimske ledere om å fordømme terrorisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en samtale med journalister om bord på flyet, på vei tilbake til Vatikanstaten etter besøket i Tyrkia, sa han at den militante opprørsgruppen Den islamske staten (IS) må fordømmes.

Erdogan

Paven skal ha gitt uttrykk for disse meningene under møtet med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

– Jeg sa til presidenten at det ville være flott om islamske ledere, uansett om de er politiske, religiøse eller intellektuelle ledere, at de klart og tydelig må fordømme dette fordi det vil hjelpe det store flertallet av den muslimske befolkningen, sa han.

Den katolske kirken har også tidligere oppfordret sine islamske kolleger til å ta kraftigere til orde mot IS-opprørerne.

Tre dager

Det rapporteres at paven forstår at muslimer føler seg støtt av fordommer om at islam og terrorisme har noe til felles.

– De må si at vi er ikke slik og at Koranen er en bok om fred, den er profetens bok om fred.

Pave Frans startet sin tre dager lange reise i Tyrkia fredag og avsluttet med en gudstjeneste i Istanbul søndag. Denne hold han sammen med den økumeniske patriark Bartholomeos I av Konstantinopel, overhode for 300 millioner ortodokse kristne.