Russland vil bytte olje mot mat med Iran

Mange journalister ville snakke med den iranske oljeministeren Bijan Zangeneh da han var på OPEC-møtet før helgen. Nå har Russland sagt de er interessert i olje fra landet. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix
Mange journalister ville snakke med den iranske oljeministeren Bijan Zangeneh da han var på OPEC-møtet før helgen. Nå har Russland sagt de er interessert i olje fra landet. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix

Russland håper en avtale med Iran om å bytte olje mot korn og industriutstyr kan undertegnes i nærmeste framtid. Det uroer USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Avtalen gjelder ikke bare korn, men en lang liste med ulike varer. Vi regner med å komme til en avtale i nær framtid, sier Russlands finansminister Aleksej Uljukajev, som søndag var i Irans hovedstad Teheran.

Siden januar har Russland og Iran forhandlet om avtalen, som kan gi Russland opptil 500.000 fat olje om dagen i bytte mot russisk utstyr og varer. Avtalen kan ha en verdi opp mot 20 milliarder dollar, ifølge eksperter.

USA er imidlertid svært bekymret for avtalen. Ifølge Det hvite hus vil en slik avtale blant annet komme i veien for de pågående atomforhandlingene med Iran.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus