25.000 evakuert på grunn av blindgjengere i Tyskland

Til sammen 25.000 mennesker i de tyske byene Dortmund og Mainz måtte søndag forlate hjemmene sine på grunn av blindgjengere fra andre verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dortmund skulle en bombe med 1,5 tonn sprengstoff, som ble funnet sist onsdag i forbindelse med bygningsarbeider, uskadeliggjøres. Myndighetene har derfor opprettet en sikkerhetssone med en diameter på 1,5 kilometer, noe som rammer 16.500 beboere i byen.

En annen bombe måtte sikres i Mainz, og her måtte 8.500 mennesker i en radius på 1 kilometer forlate hjemmene sine.

Evakueringen søndag formiddag gikk problemfritt i begge byene. Flere hundre politifolk holdt oppsyn over sikkerhetssonene, og i forkant var 120 ambulanser på plass. I Dortmund var det ved middagstider bare to innbyggere som ikke hadde klart å komme seg ut innen fristen.

Funn av gammelt sprengstoff fra krigen er ikke uvanlig.