Siktede etter dødsfall på julebord løslatt

Tre menn er siktet etter at en mann i 40-årene døde etter et slagsmål under et julebord i Melbu i Hadsel i Nordland natt til søndag. Foto: Thor-Ivar Guldberg / NTB scanpix.
Tre menn er siktet etter at en mann i 40-årene døde etter et slagsmål under et julebord i Melbu i Hadsel i Nordland natt til søndag. Foto: Thor-Ivar Guldberg / NTB scanpix.

De tre mennene som er siktet etter at en mann i 40-årene døde under et julebord i Vesterålen, ble søndag kveld avhørt og sluppet fri. Alle tre er fortsatt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har avhørt alle tre, samt de mest sentrale vitnene og vurderer det slik at det ikke er noen fare for bevisforspillelse. Derfor valgte vi å slippe dem fri, sier politiadvokat Mona Madsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB søndag kveld. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker hun ikke å si noe om hva de har forklart i avhørene.

– De har ikke erkjent straffskyld, men utover det vil jeg ikke kommentere avhørene, sier Madsen. Siktelsen på legemsbeskadigelse med døden til følge opprettholdes mot alle de tre mennene.

Les også: Mann døde etter julebord - tre siktet

Slåss på julebord

Dødsfallet skjedde natt til søndag etter at politiet klokken 2.45 fikk melding om en beruset og brysom person som hadde oppsøkt et julebord i Melbu. Politiet ble tilkalt for å fjerne mannen.

– Da politiet kom fram til stedet etter en halv time, fant de mannen livløs. Helsepersonell som kom til stedet like etter politiet, satte i gang gjenopplivingsforsøk, men uten hell, og mannen ble erklært død, sier politiadvokaten.

– Vi vet at det har vært en håndgemeng mellom avdøde og de tre siktede. Den døde er begjært obdusert ved universitetssykehuset i Tromsø.

Det var flere personer til stede enn de fire involverte da hendelsen skjedde.

Samme bedrift

Det var Norway Seafoods' avdeling i Melbu som arrangerte julebordet lørdag kveld på forsamlingshuset Arbeideren i Melbu. Selskapet var et lukket arrangement med over 80 ansatte fra bedriften til stede.

– Det oppsto en situasjon der en ekstern person døde. De tre som er siktet i saken, er ansatte i denne bedriften, bekrefter fabrikksjef Martin Rasmussen i Norway Seafoods avdeling Melbu til NRK.

Han sier situasjonen er tragisk og en tøff påkjenning for de ansatte. Sammen med kommunens kriseteam åpnet Norway Seafoods søndag ettermiddag kantinen for de ansatte

– Våre tanker går til de pårørende og til våre ansatte. Det er vår viktigste oppgave å følge opp de ansatte i denne situasjonen, sier Rasmussen.

Personvernpolicy