Taxfreeposer uten avgift

Denne posen kan ikke avgiftsbelegges med den nye plastposeavgiften. Det mener Travel Retail Norway, og viser til at avtalen med myndighetene ikke nevner plastposer.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Denne posen kan ikke avgiftsbelegges med den nye plastposeavgiften. Det mener Travel Retail Norway, og viser til at avtalen med myndighetene ikke nevner plastposer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Taxfreebutikkene på landets flyplasser kommer ikke til å ta betalt av kundene for de opptil 8 millioner plastposene som flypassasjerene bruker hvert eneste år. De har ikke lov til det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omstridte plastposeavgiften som blir innført etter budsjettforliket mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF, vil ikke bli avkrevd på flyplassene i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Bergen og Trondheim, skriver Aftenposten.

Årsaken er at det i avtalen mellom myndighetene og Travel Retail Norway – som står for mesteparten av taxfreesalget på norske flyplasser – ikke står noe om at de kan ta betalt for plastposer.

– Vår drift er strengt regulert av myndighetene, og det er i detalj beskrevet hva vi kan ta betalt for. Der står ikke handleposer av plast nevnt, og det innebærer etter vår mening at vi ikke kan selge den varen, sier Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i Travel Retail Norway.

Han opplyser at selskapet vil søke om dispensasjon fra avgiften hvis de likevel skulle bli tvunget til å betale den.

Personvernpolicy