Mann klatret opp i julegran i Oslo

En mann klatret natt til søndag opp i julegrana på Universitetsplassen i Oslo. Han kom seg trygt ned igjen, men må belage seg på et kraftig kutt i julegavebudsjettet i form av et forelegg. Julegrana på bildet er ikke fra i år, og tenningen av årets julegran skjer søndag ettermiddag.
Foto: Knut Fjeldstad, NTB SCANPIX
En mann klatret natt til søndag opp i julegrana på Universitetsplassen i Oslo. Han kom seg trygt ned igjen, men må belage seg på et kraftig kutt i julegavebudsjettet i form av et forelegg. Julegrana på bildet er ikke fra i år, og tenningen av årets julegran skjer søndag ettermiddag. Foto: Knut Fjeldstad, NTB SCANPIX

En mann klatret natt til søndag et godt stykke opp i julegrana på Universitetsplassen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i slutten av tjueårene kom såpass langt opp at grenene hadde begynt å bøye seg og knekke, og treet svaiet ganske mye.

– Det er en anselig høyde på treet, så vi fryktet at det skulle gå galt. Både ambulanse og brannvesen var kontaktet da mannen kom seg ned, sier operasjonsleder Svein Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen kom seg trygt ned før politiet nådde fram til stedet. Han forsøkte deretter å løpe sin vei, men ble raskt tatt igjen. Da viste han seg såpass lite samarbeidsvillig at politiet måtte legge ham i bakken. De neste timene ble tilbrakt i kasjotten, og stuntet førte også til litt mindre kronasje til årets julegaveshopping.

– Han vil nok få et kraftig forelegg, så det ville vært rimeligere å dra på Klatrehuset, konstaterer Ege

Vanligvis ville dette vært å betrakte som en ordensforstyrrelse, men på grunn av mannens oppførsel etter pågripelsen blir det et saftig forelegg istedenfor.

Julegrana står i år på Universitetsplassen for 96. gang, og lysene skal tennes søndag ettermiddag klokken 17 av ordfører Fabian Stang (H). I alle fall offisielt.

– Vi har oppdaget de to siste nettene at lysene på grana faktisk har stått på. Det var derfor lett å få øye på mannen da en politipatrulje kom forbi klokken 02.25, sier Ege.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy