– Opptil 13.000 slaver i Storbritannia

Opptil 13.000 mennesker jobber under forhold som i praksis innebærer slaveri i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en ny undersøkelse utført på oppdrag for den britiske regjeringen. Anslaget på 13.000 er fire ganger så høyt som tidligere antatt, skriver avisa The Guardian.

Blant ofrene for moderne former for slavehold er kvinnelige prostituerte, hushjelper og arbeidere innen landbruket, industri og fiskeri. Innenriksminister Theresa May mener omfanget av denne typen kriminalitet er sjokkerende.

– Det første som må gjøres for å få bukt med moderne slaveri er å erkjenne og konfrontere det faktum at problemet eksisterer, sier hun.

Professor Bernard Silverman, som er vitenskapelig rådgiver for innenriksdepartementet, sier det moderne slaveholdet ofte foregår i dypeste hemmelighet. Derfor er det vanskelig å vite sikkert hvor mange som er rammet.

Mange av ofrene er utlendinger fra land som Romania, Polen, Albania og Nigeria. Men den lyssky virksomheten til menneskehandlere og moderne slavedrivere rammer også sårbare britiske voksne og barn.

På verdensbasis anslås det at over 35 millioner mennesker er offer for moderne former for slaveri, ifølge organisasjonen Walk Free Foundation.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus