Meny

Fyrverkeriet i Søgne godkjent som verdensrekord

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrollørene fra Guinness har godkjent fyrverkeriet i Søgne som ny verdensrekord. Det ble klart sent lørdag kveld.

Kontrollørene gikk over hver eneste pall og sjekket hvor mange av batteriene som var blitt avfyrt. De kom til slutt fram til 540.382 fyrverkerieffekter, og dermed ble fjorårets rekord fra Dubai slått med god margin, skriver Fædrelandsvennen.

Det var i forbindelse med årets julegrantenning på Tangvall at fyrverkeriforhandleren og initiativtaker Frank Abildsnes fikk med seg fyrverkeriprodusenten Svea og virkelig slo på stortromma.

seks minutter skulle godt over en halv million raketter i lufta. Det tilsvarer ti kilo krutt hvert sekund. Fyrverkeriet var laget som et stort norsk flagg i rødt, hvitt og blått. Det var på størrelse med en fotballbane, og ble tegnet opp på himmelen over Søgne, men den offisielle dommen fra Guinness lot vente på seg til kontrollørene hadde sjekket grundig.

Rekorden som ble slått lørdag, ble satt under nyttårsfeiringen i Dubai i fjor. Da ble det avfyrt 479.651 fyrverkerieffekter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus