Meny

Tørrlagt von Trier frykter han har laget sin siste film

TØRRLAGT: Lars von Trier innrømmer rusmisbruk og er nå tørrlagt. Her var han sammen med skuespilleren Kirsten Dunst i Sverige i 2010. Foto: Adam Ihse / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmregissør Lars von Trier innrømmer tidligere rusmisbruk, og frykter det kan bli umulig å lage gode filmer nå som han har lagt misbruket bak seg.

I et intervju med avisa Politiken forteller von Trier (58) at han har pleid å drikke en flaske vodka om dagen når han har skrevet filmmanus. Han har også brukt ett annet rusmiddel som han ikke spesifiserer nærmere.

Nå har han imidlertid besluttet å holde seg unna alle rusmidler, og han har vært edru i nesten tre måneder.

Siden rusen har vært en kilde til inspirasjon, er han redd det kan bli umulig å lage virkelig gode filmer heretter.

– Ingen kreativ utfoldelse av kunstnerisk verdi er noensinne blitt utført av tidligere drankere og narkomane, sier den danske regissøren.

Han gjør det likevel klart at det var nødvendig å kutte alkoholbruken, og sier han nå «forsøker å overleve».

Von Trier står bak filmer som «Breaking the Waves», «Dogville» og «Melancholia». Han ble hedret med gullpalmen i Cannes for «Dancer in the Dark» i 2000. Hans siste film «Nymphomaniac» skal være den eneste som ikke er skrevet i ruspåvirket tilstand.

Intervjuet med Politiken er von Triers første etter at han lagde skandale under Cannes-festivalen i 2011 ved å spøke om at han forsto Adolf Hitler.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus