Ny test kan gi eboladiagnose på 15 minutter

Helsepersonell utenfor en ebolaklinikk i Liberia. En ny test kan hjelpe til med å påvise ebolavirus mye raskere enn i dag. Foto: Reuters
Helsepersonell utenfor en ebolaklinikk i Liberia. En ny test kan hjelpe til med å påvise ebolavirus mye raskere enn i dag. Foto: Reuters

En ny test som i løpet av et kvarter skal kunne gi svar på om en person er smittet av ebolavirus eller ikke, skal nå prøves ut i Guinea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskerne som har utviklet testen, sier den er seks ganger raskere enn tilsvarende tester som nå brukes på ebolaklinikker i Guinea og nabolandene Liberia og Sierra Leone.

Dersom den nye testen viser seg å være vellykket, kan den hjelpe helsepersonell til å diagnostisere og isolere ebolapasienter mye raskere og starte behandling tidligere.

Testen er utviklet av forskere ved Pasteur-instituttet i Dakar i Senegal og finansiert av den internasjonale hjelpeorganisasjonen The Welcome Trust og britiske myndigheter.

Ebolaepidemien startet i Guinea i begynnelsen av året, og over 1.200 er så langt registrert døde. Totalt er over 5.700 mennesker registrert døde i de tre rammede landene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus