Nå skal politiets responstid måles

POLITIDISTRIKTENES RESPONSTID SKAL MÅLES: Fra nyttår vil landets politidistrikter bli målt på hvor lang tid de bruker på å rykke ut til en hendelse. Resultatene blir først offentliggjort om et år. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
POLITIDISTRIKTENES RESPONSTID SKAL MÅLES: Fra nyttår vil landets politidistrikter bli målt på hvor lang tid de bruker på å rykke ut til en hendelse. Resultatene blir først offentliggjort om et år. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Politiet starter fra nyttår med måling av responstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen blir standardisert i hele landet, det vil si at målekriteriene blir de samme for alle politidistriktene. Det kommer frem i et dokument NRK har fått innsyn i.

– Responstidmåling som vi starter med 1. januar er blant annet for at politiet skal ha et datagrunnlag tilgjengelig for å kunne vite mer om hva slags reelle responstider norsk politi leverer, sier beredskapsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet.

Les også: – Politiet i Oslo ikke rustet for kriser

Kravene på responstiden til de ulike distriktene blir først offentliggjort i desember. Politidirektoratet ønsker ikke å love noen garantitid for når folk kan forvente å få hjelp, men forsikrer at politiet alltid gjør sitt beste.

– Når alarmen går, eller politiet får en melding som er av en slik art at det er påkrevd med hurtig innsats fra politiet sin side, så gjør alltid politiet det man kan for å komme raskest mulig frem. Så spørsmålet om garanti er nesten umulig å svare på, sier Songstad.

Les også: Store forskjeller i reisetid til legevakten i Norge

Beredskapsdirektøren sier responstidsmålingen er viktig med tanke på forventningene til publikum.

– Det er også viktig at vi er åpen på hvilke responstider som rent faktisk er det som leveres fra politiets side, sier Songstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus