Dette har skjedd natt til fredag

I dag er det nøyaktig 20 år siden den norske befolkningen stemte nei til EU. Siden den gang har skepsisen fortsatt å synke, og i dag er det kun én av fire nordmenn som ønsker medlemsskap i unionen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
I dag er det nøyaktig 20 år siden den norske befolkningen stemte nei til EU. Siden den gang har skepsisen fortsatt å synke, og i dag er det kun én av fire nordmenn som ønsker medlemsskap i unionen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

De viktigste hendelsen og nyhetene fra de siste timene innenriks og utenriks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norge:


Ny rekord for Ap på Vårt Land-måling

Arbeiderpartiet får 41 prosents oppslutning på Vårt lands partibarometer for november. Det er ny rekord for partiet på denne målingen, og Ap er snart dobbelt så stort som Høyre.

Senterpartiet vil legge ned Oslo fylke

Et utvalg i Sp foreslår at Oslo fylke skal legges ned. Utvalget mener at Oslo og Akershus bør være ett fylke.

Til sykehus med hodeskader etter vold i Nordreisa

En person er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse etter at en mann fikk hodeskader i Nordreisa i Troms natt til fredag.

Feilslått IT-satsing kan koste Nav 340 millioner kroner

Fredag starter en åpen høring på Stortinget om Navs feilslåtte IT-satsing. Riksrevisjonen kritiserte Nav sterkt i sin rapport tidligere i høst. Nå viser en intern rapport at tapet beløper seg til 340 millioner kroner.

Politiet kan nektes adgang til førerkortregisteret

En ny lov om personvern kan føre til at politiet ikke lenger får lov til å sjekke førerkort- og motorvognregisteret ved kontroller. Flere frykter dette kan få store konsekvenser for politiets arbeid.

Rekordstort EU-nei i befolkningen

20 år etter forrige avstemning om medlemskap i EU er nei-flertallet større enn noensinne. Hele 74 prosent sier nei i en ny meningsmåling.

Savnet mann funnet død

En 89 år gammel mann som har vært savnet i Geithus i Modum kommune i Buskerud siden torsdag ettermiddag, er funnet omkommet.

Fem skadd i beltevognsulykke i Troms

Ingen ble alvorlig skadd da en militær beltevogn kjørte av veien og veltet under en øvelse ved Skjold i Troms natt til fredag. Tre personer er sendt til sykehus og to til sykestue.

22 personer evakuert på grunn av brann i Oslo

En person er sendt til Ullevål sykehus med røykskader, og 22 personer er evakuert som følge av en brann i et bolighus i Kjelsåsveien i Oslo.

I verden:

Wilsons advokater: – Hans dager som politimann er over

Politimannen som skjøt og drepte den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson i USA, vil aldri kunne fortsette som polititjenestemann, ifølge hans advokater.

Sarkozy starter kampen for comeback

Når Nicolas Sarkozy gjør comeback som partileder lørdag, er det presidentvalget i 2017 han sikter mot. Dit er det fortsatt langt

– En ny verden for OPEC

Flere OPEC-land og analytikere tror oljekartellet har mistet sin evne til å styre oljeprisen. I så fall kan prisene fortsette å falle enten OPEC vil eller ei.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus