Det går mot blåblå seier i Bartevalget

TOPP 3: Atle Simonsen med Fremskrittspartiets Ungdom (t.v.) og Kristian Tonning Rise (i midten) med Unge Høyre ligger på 1. og 2.plass i Bartevalget med 3 dager igjen av Movember. Nickolas Wilkinson (t.h.) og Sosialistisk Ungdom ligger på 3.plass og har ikke gitt opp kampen. Foto: Privat
TOPP 3: Atle Simonsen med Fremskrittspartiets Ungdom (t.v.) og Kristian Tonning Rise (i midten) med Unge Høyre ligger på 1. og 2.plass i Bartevalget med 3 dager igjen av Movember. Nickolas Wilkinson (t.h.) og Sosialistisk Ungdom ligger på 3.plass og har ikke gitt opp kampen. Foto: Privat

– Det er fint at de unge blåblå kan bidra med noen skarve tusenlapper i Norge når regjeringen kutter milliarder i bistanden til fattige land, sier lederen for Sosialistisk Ungdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med knappe tre dager igjen av Movember, ser det ut til at Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) drar i land en soleklar seier i Bartevalget. De leder i dag med 10.975 innsamlede kroner.

– Man skal aldri si at slaget er helt tapt, men det skal godt gjøres å ta igjen FpU nå, sier leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Rise til ABC Nyheter.

I Bartevalget konkurrerer de norske ungdomspartiene mot hverandre om å samle inn mest penger til kreftforskning gjennom kampanjen Movember.

Du kan donere penger til kreftforskning gjennom ditt favoritt ungdomsparti her.

Unge Høyre ligger på en andre plass med 7360 innsamlede kroner, og kan sørge for at det blir regjeringspartiene som troner pallen i Bartevalget.

– Jeg synes det er et godt tegn at det er regjeringspartiene som går foran. Det begynner jo å bli en vane, sier Rise.

Les også: Ungdomspartiene går til Bartevalg

Ungdomspartiene så langt samlet inn 40.000 kroner, og de har et mål om å nå 50.000 før november er over.

SU kan avgjøre med joker

Det er nok flere ungdomspartier som helst skulle sett at det ikke ble blåblå seier også i dette valget. Det er imidlertid bare et parti som har en reell sjanse til å forhindre at det skjer.

Sosialistisk Ungdom (SU) ligger nemlig rett bak Unge Høyre med 6657 innsamlede kroner, og de har stadig sin joker på lur.

– Vi ligger jo like bak uten å ha brukt pengene i SuperUgle (SUs sparebøsse), så dette blir et race helt til oppløpet, sier leder i SU, Nickolas Wilkinson til ABC Nyheter.

– De har godt av litt bedre karma

Han sier at SU alltid er ute etter å vinne, men synes det er fint at FpU og alle de andre har samlet inn så mye penger til en viktig sak, tross alt. Om det blir blåblå seier i Bartevalget, er ikke det det verste som kunne skjedd, skal vi tro Wilkinson.

– Jeg tenker at når regjeringen kutter milliarder i bistand til fattige land, så er det fint at ungdomspartiene deres kan bidra med noen skarve tusenlapper i Norge så de får litt bedre karma, sier SU-lederen.

Formann i FpU, Atle Simonsen, er dypt uenig i at de har dårlig karma.

– Jeg forstår at det er et forsøk fra SU på å være morsomme, men jeg får bare si: Nice Try, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Hett i toppen i Bartevalget

Simonsen mener deres nærliggende seier i Bartevalget viser at FpU er flinkere til å bruke sine egne penger til gode formål istedenfor å bruke alle andre sine penger.

– Denne regjeringen gir utrolig mye penger til bistand, men vi er opptatt av bistand skal fungere, og ikke bare for å få god karma og god samvittighet, sier formannen i FpU.

Fornøyde med barteveksten

STILLINGEN: Slik ligger ungdomspartiene an i Bartevalget med 3 dager igjen av Movember-kampanjen. FpU leder soleklart, mens Senterungdommen ligger på den sure sisteplassen. Skjermdump: no.movember.comSTILLINGEN: Slik ligger ungdomspartiene an i Bartevalget med 3 dager igjen av Movember-kampanjen. FpU leder soleklart, mens Senterungdommen ligger på den sure sisteplassen. Skjermdump: no.movember.com

Selv om det er kontinuerlig kniving mellom Simonsen og Wilkinson, har de to lederne noe til felles. De er begge fornøyd med barten de har klart å gro fram.

– Det siste kjæresten min sa før han stakk på ferie til Storbritannia var hvor stygg jeg så ut, så jeg er fornøyd med veksten, men gleder meg til å få den av, sier Wilkinson til ABC Nyheter.

Les også: Norske barter samler inn millioner til kreftsaken

Kristian Tonning Rise i Unge Høyre er spesielt fornøyd med seg selv, da han trodde han ikke kom til å få noen bart over hodet.

– Nå begynner det nesten å bli en synlig bart her og, så jeg må jo vise folk at hvis jeg får en måned på meg, så klarer jeg faktisk å gro noe jeg også, sier han fornøyd.

AUF-leder droppet barten fordi den var skummel

En som ikke har grunn til å være fornøyd med barten, er lederen for AUF, Mani Hussaini. Han syntes nemlig det var en god idé å droppe hele barten halvveis ut i Movember. Da raknet det helt for laget til AUF også. Det har stått stille på rundt 2000 innsamlede kroner i drøye to uker.

– Når lederen synes det er for flaut å gå med bart, så motiverer det ikke akkurat resten av laget til å stå på, sier formann i FpU, Atle Simonsen.

AUF-lederen Mani Hussaini innrømmer at han har tatt barten både to og tre ganger i løpet av Movember.

– Barten min blir veldig skummel, og jeg ser nesten litt halvmilitant ut. Nå som jeg er ny AUF-leder og møter mange nye mennesker har jeg rett og slett ikke turt å ha den barten. Men jeg skal være den første til å innrømme at jeg bare skulle har driti i det, og stått på og spart, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Velg rett Movember-bart for deg

Hussaini lover å komme sterkt tilbake i november neste år, og gro fram den kraftigste barten av alle ungdomspartilederne.

Har ikke fått tid til å samle inn penger

Lederen for AUF påpeker at det er den nye blåblå regjeringen som har gjort det vanskelig for AUF å jobbe så mye med Bartevalget som de burde ha gjort.

— Regjeringen har gitt oss ganske mye å bryne oss på. Det har kommet mye usosial politikk vi har brukt tid på i statsbudsjettet, og da ikke fått tid til å samle inn penger til Movember, sier AUF-lederen.

Han skryter imidlertid av at AUF har flest medlemmer på Bartelaget sitt, og at de er flinke til å spre budskapet.

– Det er ikke alt her i livet som handler om penger. Det viktigste med Movember er det gode budskapet, sier Hussaini.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus