Ny rekord for Ap på Vårt Land-måling

Statsminister Erna Solbergs regjering sliter med oppslutningen etter fremleggelsen av statsbudsjettet. Høyre er nå nesten halvparten så stort som partileder Jonas Gahr Støres Ap på en ny meningsmåling. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solbergs regjering sliter med oppslutningen etter fremleggelsen av statsbudsjettet. Høyre er nå nesten halvparten så stort som partileder Jonas Gahr Støres Ap på en ny meningsmåling. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Arbeiderpartiet får 41 prosents oppslutning på Vårt Lands partibarometer for november. Det er ny rekord for partiet på denne målingen, og Ap er snart dobbelt så stort som Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap går frem med 3,4 prosentpoeng på denne målingen og er alene større enn regjeringen og støttepartiene til sammen.

Ettersom SV så vidt krabber seg over sperregrensen, betyr dette at det ville være et solid rødgrønt flertall på Stortinget hvis dette hadde vært valgresultatet. Faktisk mangler Ap bare ti representanter på å få flertall alene.

SV går frem med 0,3 prosentpoeng og ender på fire prosent, mens Sp får 5,4 prosent, frem like mye som SV.

Høyre faller med 2,5 prosentpoeng til en oppslutning på 22,2 prosent, mens regjeringskollega Frp går tilbake med 1,9 prosentpoeng til 11,3 prosents oppslutning – fem prosent mindre enn ved valget i fjor.

Kristelig Folkeparti opplever trolig en effekt av innsatsen for å endre statsbudsjettet og går frem med 1,4 prosentpoeng til 6,3 prosent. Venstre, som også var fornøyd med hva de oppnådde i budsjettforhandlingene, ryker under sperregrensen på denne målingen. Partiet får bare 3,7 prosents oppslutning – en tilbakegang på 1,1 prosent.

Miljøpartiet De Grønne går frem med forsiktige 0,2 prosentpoeng. Det er likevel nok til å havne over sperregrensen, da partiet får 4,1 prosents oppslutning.

Rødt får 1 prosents oppslutning (-0.3), og andre partier får til sammen 1,1 prosent (+0,1).

Med dette som valgresultat ville mandatfordelingen sett slikt ut: Ap 75, Høyre 38, Frp 20, KrF 11, Sp 9, SV 7, MDG 7 og Venstre 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus